FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat pomoraca Hrvatske osudio potpisivanje kolektivnog ugovora u LNP

Autor: pgas
SPLIT, 2. prosinca 2011. (Hina) - Vodstvo Sindikata pomoraca Hrvatske osudilo je nedavni postupak Hrvatskog sindikata pomoraca koji je u ime svojih 35 članova u splitskoj Linijskoj nacionalnoj plovidbi (LNP) potpisao kolektivni ugovor s poslodavcem.

"Sramotno je što je Hrvatski sindikat pomoraca u LNP sklopio kolektivni ugovor s poslodavcem, jer već na razini Hrvatske postoji nacionalni kolektivni ugovor kojeg je potpisao Sindikat pomoraca Hrvatske", izjavio je zamjenik predsjednika Sindikata pomoraca Hrvatske Anton Malger na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu.

Naglasio je da ga čudi što jedan "mali sindikat" (Hrvatski sindikat pomoraca) potpisuje kolektivni ugovor sa tvrtkom zanemarujući ostale pomorce.

Naveo je su od 1700 pomoraca u Hrvatskoj njih 80 posto, odnosno 1400, članovi Sindikata pomoraca Hrvatske, dok Hrvatski sindikat pomoraca obuhvaća samo pomorce u tvrtki Linijska nacionalna plovidba (LNP), čije je sjedište u Splitu.

"Kolektivni ugovor što ga je Hrvatski sindikat pomoraca u ime svojih 35 članova sklopio sa LNP-om ne štiti interese radnika, nego pogoduje poslodavcu i na taj se način stvaraju tzv. žuti sindikati, a mi se tomu protivimo", istaknuo je Malger.

(Hina) xpgas yds

Po njegovim tvrdnjama nije bil

An unhandled error has occurred. Reload 🗙