FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački Bosch ulaže u Srbiji

Autor: nbrc
BEOGRAD/ZAGREB, 1. prosinca 2011. (Hina) - Njemačka kompanija Bosch početkom iduće godine će u okolici Beograda početi gradnju pogona za proizvodnju sistema brisača za automobile, a do 2019. predviđa ulaganje od 70 milijuna eura i zapošljavanje oko 620 ljudi, priopćeno je danas iz Bosch Grupe.

Radovi na proizvodnom pogonu u općini Pećinci, 25 kilometara od Beograda, počet će početkom 2012. godine, a godinu poslije, početkom 2013., trebala bi početi proizvodnja.

Na proizvodnoj površini od 22 tisuće četvornih metara u početku će biti otvoreno 60 radnih mjesta, a u Bosch Grupi do 2019. planiraju zaposliti oko 620 djelatnika.

Ugovor o realizaciji te investicije potpisan je danas u Beogradu, a tom je prigodom predsjednik Srbije Boris Tadić istaknuo kako je Bosch jedan od lidera njemačke ekonomije i njegov će dolazak u Srbiju doprinijeti podizanju tehnološkog razine srpskog gospodarstva, a najavio je i razgovore s novim potencijalnim investitorima iz Njemačke i Italije.

Pogon koji će se graditi u Srbiji dio je Boschovog poslovnog odjela Electrical Drives koji proizvodi električne motore, npr. za pomicanje sjedala, pokretnih krovova i podizanje prozora, ali i komponenti za brisače.

Poslovni odjel Electrical Drives obuhvaća dvanaest proizvodnih pogona širom svijeta i zapošljava oko 12.000 ljudi.

"Bosch smatra Srbiju kao pogodnu lokaciju s koje će se opskrbu srednjoeuropskog tržišta", ističe se u priopćenju.

Njemačka tvrtka Bosch ove godine slavi 125. godišnjicu, a tvrtka uz ostalo proizvodi električne alate i uređaje te auto opremu.

U Bosch Grupi predviđaju da će taj globalni dobavljač tehnologije i usluga ove godine ostvariti promet veći od 50 milijardi eura sa oko 300 tisuća zaposlenih.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙