FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježavanje 20. obljetnice obrane Dubrovnika

Autor: hspa
DUBROVNIK, 30. studenog 2011. (Hina) - Na konferenciji za novinare, kojoj su nazočili svi ratni zapovjednici, predstavljen je program obilježavanja 20. obljetnice obrane Dubrovnika i Dana dubrovačkih branitelja.

Program počinje u petak, 2. prosinca, tribinom "Vukovar '91. - Između simbola i kulture zaborava", koju organizira Institut "Ivo Pilar", a nakon toga će biti predstavljena monografija o poginulim dubrovačkim braniteljima "Vječni kao Domovina".

U ponedjeljak, 5. prosinca, u dubrovačkoj športskoj dvorani bit će priređena svečana akademija u režiji Joška Juvančića. Središnja svečanost bit će 6. prosinca u 10,30 sati, na Dan dubrovačkih branitelja, kad mimohod Stradunom i svečanu smotru branitelja organizira Koordinacija ratnih zapovjednika obrane Dubrovnika iz 1991.

Pokrovitelj obilježavanja je hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji će, najavljeno je, nazočiti svečanom postrojavanju.

Jedan od branitelja, Vido Bogdanović, kazao je kako je to prigoda da se dubrovački branitelji iz 1991. postroje i pokažu tko je obranio Dubrovnik, jer to do sada nikad nisu učinili.

On je također podsjetio kako je Dubrovnik jedini hrvatski teritorij koji je u potpunosti bio opkoljen, a nije pao.

"Hvala na pomoći svetom Vlahu i svetom Nikoli i diplomaciji i političarima, ali bez fizičke zapreke, koju su postavili dubrovački branitelji u prosincu 1991., Dubrovnik bi bio nešto drugo", naglasio je Vido Bogdanović.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙