FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: Prvi rezultati izbora u četvrtak

Autor: vrad
KAIRO, 30. studenog 2011. (Hin/AFP) - Rezultati prvih parlamentarnih izbora organiziranih u trećini egipatskih pokrajina znat će se u četvrtak navečer, a ne u srijedu kao što je bilo najavljeno, izvijestila je državna televizija.

Televizija je, pozivajući se na izjavu predsjednika visokog izbornog povjerenstva (HCE) Abdela Moeza Ibrahima, javila da će se "rezultati prvog kruga parlamentarnih izbora objaviti u četvrtak navečer".

Ibrahim je u utorak kazao da će se rezultati objaviti u srijedu.

Činilo se da egipatski islamisti u prvom dijelu parlamentarnih izbora koji su označili početak demokratskih promjena u razdoblju nakon Mubaraka, idu prema pobjedi.

Svaka faza protječe u dva kruga u trećini od 27 pokrajina u zemlji koja među arapskim zemljama ima najveći broj stanovnika, više od 80 milijuna. Tako je prvi krug održan u ponedjeljak i u utorak u devet pokrajina, među kojima i u dvama najvećim gradovima u zemlji Kairu i Aleksandriji.

Zadnja faza izbora treba se održati 11. siječnja, nakon čega će se provesti izbori za Šuru (konzultativni gornji dom) koji će se protegnuti do 11. ožujka.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙