FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Emirati se nadaju da će Sirija izbjeći sankcije

Autor: mtro
ABU DABI, 30. studenog 2011. (Hina/AFP) - Ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Abdalah bin Zajed Al Nahjane je u srijedu izrazio nadu da će Damask izbjeći arapske sankcije i prihvatiti promatrače.

"Arapska liga je odredila sankcije Siriji i nadamo se da će prihvatiti rješenje" koje su predložili Arapi, rekao je ministar na konferenciji za novinare u Abu Dabiju.

"I dalje se nadamo da će Damask pristati bez uvjeta potpisati protokol kako bi izbjegao sankcije", dodao je i ocijenio da je "Sirija sebe i arapske zemlje dovela u tešku situaciju".

U nedjelju je Arapska liga uvela stroge sankcije protiv Sirije, prve takva opsega protiv jedne od svojih članica, i predvidjela zamrzavanje trgovinskih transakcija sa sirijskom vladom kao i bankovnih računa u arapskim zemljama.

Sankcije sadržavaju i zabranu putovanja u arapske zemlje za sirijske dužnosnike, kao i ukidanje zračnih veza između arapskih zemalja i Sirije.

Ministar je rekao da su Emirati i druge arapske zemlje u kontaktu radi određivanja mehanizma primjene tih odluka.

Popis sirijskih dužnosnika kojima je zabranjeno putovati i datum stupanja na snagu obustave zračnih linija odredit će tehnički odbor Arapske lige.

(Hina) xtm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙