FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arapska liga je sankcijama prekinula veze sa Sirijom

Autor: vkla
DAMASK, 28. studenog 2011. (Hina/AFP) - Sirijski ministar vanjskih poslova Walid Mouallem u ponedjeljak je izjavio da je Arapska liga, uvođenjem gospodarskih sankcija Siriji, prekinula sve veze s tom zemljom.

"Uvođenjem sankcija, Liga je zatvorila sva vrata Siriji i kao što znate, neke članice Arapske lige zagovaraju internacionalizaciju sukoba", kazao je ministar na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, "mjerama koje poduzela, Arapska liga je pokazala da želi eskalaciju sukoba sa Sirijom". Također je tom panarapskom tijelu zamjerio da odbija priznati postojanje "terorističkih skupina" u zemlji koje su, kako tvrdi, odgovorne za nasilje u Siriji.

On je također rekao da je Sirija već povukla 95 posto sredstava na koje cilja odluka Lige da arapske zemlje zamrznu sredstva središnje sirijske banke.

Arapska liga je u nedjelju usvojila oštre gospodarske sankcije protiv Sirije zbog nastavka krvave represije nad prosvjednicima koji traže odlazak Bašara al-Asada. Ovo su prve gospodarske sankcije tih razmjera koje je Arapska liga uvela jednoj svojoj članici.

(Hina)xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙