FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI potvrdio notu veleposlanstvu BiH u vezi s Džombićem

Autor: vmrs
ZAGREB, 29. studenoga 2011. (Hina) - Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova uputilo je prije desetak dana diplomatsku notu veleposlanstvu BiH u vezi s nepravilnom upotrebom rotirajućih svjetala vozila u pratnji premijera Republike Srpske koji se vozio kroz Hrvatsku, potvrđeoo je u utorak iz MVPEI-ja za Hinu.

Mediji su objavili su u utorak da je vozilo premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića imalo upaljena rotirajuća svjetla u Hrvatskoj, na što je MVPEI navodno "oštro prosvjedovao" te da su policajci koji su upravljali vozilom "oštro upozoreni (...) da se slično ponašanje ubuduće ni po koju cijenu neće tolerirati".

"MVPEI je 17. studenoga uputio dipomatsku notu veleposlanstvu BiH u Zagrebu u kojoj je prenesena obavijest MUP-a, a vezano uz proputovanje premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića 22. listopada kroz Hrvatsku", rekao je Berislav Živković, glasnogovornik MVPEI-ja.

U noti stoji da je da je policajac u pratnji na graničnom prijelazu Bajakovu bio upozoren da se pratnja u Hrvatskoj ne smije voziti s upaljenim rotacijskim svjetlima, rekao je Živković.

Notom je objašnjeno, rekao je da se "rotacijskom i ostalom svjetlosnom signalizacijom za obilježavanje štićenih kolona i vozila s posebnom namjenom imaju pravo koristiti isključivo hrvatske nadležne službe", te je "veleposlanstvo zamoljeno da o tome izvijesti nadležna tijela Bosne i Hercegovine", rekao je glasnogovornik MVPEI-ja.

(Hina) xvm ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙