FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI nema iformaciju o zarobljenom Hrvatu u Iraku

Autor: vkla
ZAGREB, 25. studenog 2011. (Hina) - Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) u petak je, reagirajući na pisanja medija da je u kurdskom gradu Erbilu, na sjeveru Iraka, uhićeno 17 državljana s prostora bivše Jugoslavije, među kojima i jedan Hrvat, priopćilo da nema nikakvu službenu potvrdu o uhićenom hrvatskom državljanu.

"Naš veleposlanik u Bagdadu, Jerko Vukas, nije primio nikakvu informaciju iračkih vlasti o uhićenju hrvatskog državljana. Također,nije upućen nikakav zahtjev za konzularnu pomoć", kazao je glasnogovornik MVPEI-a Berislav Živković.

Živković je dodao da će veleposlanik Vukas od iračkih vlasti zatražiti detaljnije informacije o navodnom uhićenju u Erbilu.

Prema pisanju nekih medija u regiji, u Erbilu je zarobljeno pet Srba, 11 Bošnjaka i jedan Hrvat. Jedan od uhićenih, Elvis Ramić iz Blatnice kod Teslića, u Bosni i Hercegovini, navodno je apelirao na svom Facebook profilu za pomoć. Objasnio je da su se oni u Iraku našli posredstvom jedne njemačke tvrtke, ali je njen vlasnik nestao.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙