FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković sutra u Beogradu na konferenciji o izbjeglicama

Autor: nkot
ZAGREB, 6. studenog 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će u ponedjeljak u Beogradu na ministarskoj konferenciji o izbjeglicama i raseljenim osobama, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Na konferenciji će sudjelovati ministri vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj, Crne Gore Milan Roćen i Srbije Vuk Jeremić te predstavnici međunarodnih partnera, visoki povjerenik UN-a za izbjeglice Antonio Guterres, europski povjerenik za proširenje i europsku politiku susjedstva Štefan Fuele, predstavnik Ureda za stanovništvo, izbjeglice i migracije američkog State Departmenta te predstavnici Vijeća Europe i Organizacije za europsku sigurnost i suradnju.

Hrvatska sudjeluje u Regionalnom procesu posvećenom osiguranju održivih rješenja za izbjeglice i raseljene osobe. Na preglednoj ministarskoj konferenciji usvojit će se ministarska deklaracija kojom će se zaključiti rješavanje otvorenih pitanja, zatvoriti regionalni aspekt problematike vezane uz izbjegle i raseljene osobe te potvrditi obveza država regije za nastavkom relevantnih napora na nacionalnim razinama, stoji u priopćenju.

Sastavni dio deklaracije bit će Zajednički regionalni program trajnih rješenja za izbjeglice i raseljene osobe s naglaskom na stambeno zbrinjavanje osobito ranjivih kategorija.

Nakon potvrde programa uslijedit će izrada projektne dokumentacije koja će biti predstavljena potencijalnim donatorima na Donatorskoj konferenciji predviđenoj za 2012. godinu, navodi se u priopćenju MVPEI-ja.

(Hina) xpp/xbcav ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙