FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deseci tisuća Kuvajćana slave odlazak vlade

Autor: dmus
KUVAJT, 28. studenog 2011. (Hina/AFP) - Deseci tisuća Kuvajćana izašli su u ponedjeljak na ulice kako bi proslavili ostavku vlade i zatražili raspuštanje parlamenta, javio je AFP.

Mašući kuvajtskim zastavama, prosvjednici okupljeni na poziv oporbe uzvikivali su - "Parlament se mora raspustiti".

Oporba je prosvjed sazvala kako bi se na njemu tražila ostavka vlade na čelu sa šeikom Naserom Mohamedom al-Ahmadom al-Sabahom, uglednom članu vladajuće obitelji, nakon golemog korupcijskog skandala. Vlada je u međuvremenu odstupila s vlasti, što je emir, šeik Sabah al-Ahmad al-Sabah prihvatio, ali poziv na prosvjede nije povučen.

Organizatori tvrde da se okupilo 90 tisuća prosvjednika, čime bi taj skup postao najveći u povijesti Kuvajta, u kojem ima 1,2 milijuna autohtonih stanovnika. "Odlazak vlade nije dovoljan. Parlament mora biti raspušten, a korumpirani zastupnici izvedeni pred sud", poručio je islamistički zastupnik Mohamed Hajef okupljenom mnoštvu, koje mu je klicalo.

Vlada je već šest puta odstupila s vlasti otkako je za premijera u veljači 2006. imenovan Naser Mohamed al-Ahmad al-Sabah, ali je on svaki put ponovno postavljen na taj položaj.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙