FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija se i dalje protivi sankcijama Siriji

Autor: vrad
MOSKVA, 25. studenog 2011. (Hina/AFP) - Moskva se i dalje protivi bilo kakvim sankcijama ili pritiscima na Siriju, rekao je u petak ruski ministar vanjskih poslova, zauzimajući se za međusirijski dijalog, dok istječe rok za ultimatum koji je Arapska liga postavila Damasku.

"U ovoj fazi ne trebaju nam rezolucije, sankcije i pritisci, već međusirijski dijalog", rekao je glasnogovornik Aleksandar Lukačevič, a prenijela je ruska televizija. Lukačevič je odgovarao na pitanje o ruskom stajalištu u vezi s ultimatumom Arapske lige koja je Damasku dala nepuna 24 sata da prihvati slanje promatrača pod prijetnjom sankcija.

Glasnogovornik je usto kazao da se Rusija protivi bilo kakvoj vojnoj intervenciji protiv režima Bašara al-Asada. "Nasilno upletanje u sirijske poslove potpuno je neprihvatljivo za Rusiju. Ljudska prava ne smiju biti izlika za takvu intervenciju", dodao je Lukačevič.

Moskva ocjenjuje da je i oporba odgovorna za nasilje u kojemu je od ožujka poginulo najmanje 3.500 ljudi, po posljednjim podacima UN-a.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙