FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mianmar: Stranka Suu Kyi podnijela zahtjev za registraciju

Autor: vrad
NAYPYIDAW, 25. studenog 2011. (Hina/AFP) - Nacionalna liga za demokraciju (NLD) mianmarske oporbene čelnice Aung San Suu Kyi koju je vojna hunta raspustila prije godinu i pol dana, u petak je podnijela zahtjev za registraciju kako bi ponovo postala punopravna politička stranka.

Šestero čelnika NLD-a podnijelo je zahtjev izbornom povjerenstvu u prijestolnici Naypyidawu, radi registracije imena 21 suosnivača, među kojima je i dobitnica Nobelove nagrade za mir. "Veoma smo zadovoljni jer smo učinili prvi korak", rekao je glasnogovornik stranke Nyan Win. "U idućoj etapi Aung San Suu Kyi će osobno doći u izborno povjerenstvo".

Stranka koja je odustala od svog starog loga - bambusova šešira - još nije odlučila o novom logu. NLD je prije tjedan dana odlučio izaći iz ilegale i objaviti kandidate za djelomične izbore koji se trebaju održati idućih mjeseci.

Stranku u kojoj je oporbena čelnica ostvarila čitavu svoju političku karijeru, raspustila je hunta u svibnju 2010. nakon njezine najave da će bojkotirati izbore u studenome iste godine. Američka državna tajnica Hillary Clinton treba sredinom tjedna doputovati u Mianmar, gdje se pred kraj svog boravka treba sastati sa Suu Kyi.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙