FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani elektroničkih medija u Rovinju

Autor: dspo
ROVINJ, 24. studenog 2011.(Hina) - U Rovinju su danas svečano otvoreni 4. dani elektroničkih medija, 17. dani radija, 4. dani televizija i 4. dani interneta koji su ove godine okupili tristotinjak sudionika, odnosno medijskih djelatnika.

Po riječima Ivana Butkovića, predsjednika Hrvatske udruge radija i novina (HURIN), organizatora skupa, na tom tradicionalnom godišnjem okupljanju elektroničkih medija namjera je u sljedeća tri dana donijeti kvalitetne zaključke koji će biti upućeni budućoj vladi koja bi u konačnici, kako je rekao, "trebala prihvatiti mišljenje struke".

Ravnatelj Agencije za elektroničke medije i predsjednik Vijeća za elektroničke medije Zdenko Ljevak poručio je kako puno očekuje od tog stručnog skupa jer je to izvanredna prigoda da se raspravlja o problemima koji tište elektroničke medije.

"Očekujem da će s ovog skupa krenuti vrlo ozbiljne poruke izvršnoj političkoj vlasti o načinu na koji pomoći nakladnicima i toj struci da se održi i unaprijedi programe", kazao je Ljevak. Dodao je kako izvršnoj vlasti treba odaslati ozbiljnu poruku o tome kako rasteretiti troškove poslovanja nakladnika.

Po njegovim riječima Agencija za elektroničke medije i dalje će zahtijevati puno više profesionalizma i kvalitetnijeg programa te izvršavanje zakonskih obveza koje brojni nakladnici samo djelomice ispunjavaju. Upravo zato, dodao je, Vijeće za elektroničke medije je nekim nakladnicima do sada već oduzelo koncesiju, nekima privremeno, a nekim trajno, i neće se libiti to i dalje činiti.

Predsjednik Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) Miljenko Krvišek napomenuo je kako u Istri i Dalmaciji talijanske tv postaje još ometaju prijam hrvatskih tv programa.

"Stanje se nije promijenilo premda je talijanska strana bila obećala da će se to pitanje do ljeta riješiti", naglasio je Krvišek, dodavši kako problem postoji te da je agencija poslala bezbroj prosvjednih nota talijanskoj administraciji. U tom smislu, kazao je, obavljena su zajednička mjerenja koja su utvrdila da su neki signali smanjeni, ali su i dalje jači od propisanog.

Tijekom trodonevnog rada sudionici će raspravljati o zakonu o elektroničkim medijima, o Fondu za poticanje pluralizma i raznolikosti elektroničkih medija te o zakonskim zaprekama za elektroničke medije.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙