FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat će tužiti direktora Tvornice konopa i veziva Antu Babca

Autor: barn
ZADAR, 24. studenog 2011. (Hina) - Sindikat tekstila podnijet će kaznenu prijavu i odštetni zahtjev protiv direktora zadarske Tvornice konopa i veziva Ante Babca nakon što je fizički napao zamjenicu glavne sindikalne povjerenice za tu tvornicu Bosiljku Vujević, dugogodišnju radnicu Tvornice konopa i veziva, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru pravni zastupnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Vedran Uranija.

Do napada je došlo 10. studenog, nakon što je direktor najavio otpuštanje polovice radnika, čemu se sindikalna povjerenica Bosiljka Vujević usprotivila. Napad je prijavljen zadarskoj policiji.

Sindikat će na napad na svoju povjerenicu oštro reagirati, upozorio je Uranija. Došli smo do toga da se naše ljude više ne napada verbalno, već fizički. Imali smo verbalne napade i otpuštanja naših povjerenika, pa bi ih sudskom odlukom vratili na posao, ali ovo je prvi puta da je napadnut sindikalni povjerenik. Prijeđene su sve moguće granice, poručio je Uranija.

Sindikat će podnijeti kaznenu prijavu DORH-u, a Uranija je najavio i tužbu za kolektivni mobing svih radnika, jer su radni uvjeti u tvornici nemogući.

Zadarska Tvornice konopa i veziva u vlasništvu je trojice Hrvata iz Australije i posljednja je preostala tvornica iz sektora tekstilne industrije na zadarskom području.

(Hina) xbarn ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙