FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Segment proizvodnje podupro rezultate Mola

Autor: gple
BUDIMPEŠTA/ZAGREB, 15. studenog 2011. (Hina) - Mađarska naftna i plinska grupa Mol izvijestila je u utorak da je u trećem tromjesečju ostvarila neto dobit u iznosu 36,4 milijarde forinti (187 milijuna dolara), izdvajajući ponajprije dobre rezultate u segmentu istraživanja i priozvodnje.

Neto dobit u razdoblju od srpnja do kraja rujna smanjena je za 60 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Dobit od poslovanja (operativna dobit) smanjila se u promatranom razdoblju za 39 posto i iznosila je 50,8 milijardi forinti, dok su neto prihodi uvećani za 16 posto, na 1.377,7 milijardi forinti.

Dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) umanjena je za 16 posto, na 127 milijardi forinti.

U segmentu istraživanja i proizvodnje operativna dobit bez jednokratnih stavki iznosila je 81 milijardu forinti i uvećana je za devet posto u odnosu na prethodno tromjesečje zahvaljujući jačem dolaru i višim realiziranim cijenama prirodnog plina. Time je prevladan nepovoljan utjecaj smanjene proizvodnje i obustave prodaje sirove nafte i kondenzata u Hrvatskoj zbog požara u rafineriji u Sisku.

U segmentu prerade i marketinga Mol je u trećem tromjesečju zabilježio operativni gubitak bez jednokratnih stavki u iznosu 17,6 milijardi forinti, upozoravajući pritom na nastavljeno pogoršanje vanjskog okruženja u promatranom razdoblju.

"Naš segment prerade i marketinga pritisnule su više cijene nafte i slabe rafinerijske marže", ističe u priopćenju izvršni direktor Zsolt Hernadi.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙