FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neto dobit adriatica.net Grupe 16,7 milijuna kuna

Autor: tmis
ZAGREB, 22. studenog 2011. (Hina) - Turistička adriatica.net Grupa prvih devet mjeseci ove godine završila je s 16,7 milijuna kuna neto dobiti, za razliku od istog razdoblja prošle godine koje su završili s gubitkom od 28 milijuna kuna, izvijestili su danas iz te Grupe dodajući da su to podaci iz nerevidiranog konsolidiranog financijskog izvješća.

Ukupan prihod adriatica.net Grupe u devet mjeseci ove godine iznosio je 1,55 milijardi kuna, što je 2 posto viši prihod nego u istom lanjskom razdoblju.

Pritom su kod prihoda od pružanja turističkih usluga, koji čine oko 97 posto ukupnih prihoda kompanije, zabilježili pad od 1 posto, na 1,47 milijardi kuna.

Taj pad prihoda objašnjavaju podbačajem u outgoing segmentu poslovanja, koji je imao 4 posto manje prihode, dok su incoming segment i corporate ostvarili rast od 11 posto.

Za rezultate u devet mjeseci ističu da su prvenstveno posljedica restrukturiranja kompanije koje je počelo tijekom 2009. te dodatnih mjera provedenih u 2011. na optimizaciji poslovnih procesa. To je rezultiralo i s dva programa zbrinjavanja viška djelatnika koji su u završnoj fazi.

Sukladno tome, operativni troškovi u prvih su devet mjeseci ove godine smanjeni za 48 posto u odnosu na 2009., čime su ostvareni osnovni preduvjeti za završetak procesa restrukturiranja.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙