FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bruto dobit Adris grupe 660 milijuna kuna

Autor: dduk
ZAGREB, 28. listopada 2011. (Hina) - Dobit prije poreza Adris grupe u prvih devet mjeseci iznosi 660 milijuna kuna, što je za 18 posto više nego u prvih devet mjeseci prošle godine, izvijestio je danas Adris.

Razlog porasta dobiti je rast neto financijskog rezultata zbog utjecaja pozitivnih tečajnih razlika na financijskoj imovini, kažu u Adrisu.

U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihod Adris grupe iznosio je 2,5 milijarde kuna, što je za 5,6 posto više od prošlogodišnjeg. Prihodi od prodaje roba i usluga iznose 2,2 milijarde kuna i, u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, veći su za 2,8 posto.

Operativna dobit iznosi 451 milijun kuna i tri posto je veća od prošlogodišnje.

Analiza rezultata duhanske strateške poslovne jedinice pokazuje da je TDR u prvih devet mjeseci ove godine ostvario 12 posto manju prodaju nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

I nadalje je prisutan trend pada potrošnje na hrvatskome i regionalnim tržištima, na pojedinim i veći od deset posto. Rast poreznog tereta i maloprodajnih cijena te pad kupovne moći zbog ekonomske krize ključni su razlozi ovakvih potrošačkih trendova, pojašnjavaju iz Adrisa. Dodaju da je TDR u prvih devet mjeseci ove godine ostvario 58 posto svoje prodaje u izvozu

U turističkom dijelu poslovanja Adris grupe ostvareno je sedam posto više noćenja gostiju nego u prvih devet mjeseci 2010.

U lipnju je otvoren hotel Lone, prvi hrvatski design hotel s pet zvjezdica. Tim je hotelom, vrijednim gotovo 350 milijuna kuna, zaokružen višegodišnji investicijski ciklus na destinaciji Rovinj-Vrsar, vrijedan 2,2 milijarde kuna. Izgradnja hotela Lone, ističe se, predstavlja najveću greenfield investiciju u hrvatski turizam u posljednjih nekoliko godina, pozicionirajući Adris u vodećeg investitora u hrvatski turizam.

Tvrtka za proizvodnju i preradu ribe Cromaris u prvih devet mjeseci je povećala prodaju za 52 posto, pri čemu je prodaja u izvozu gotovo udvostručena. Završen je proces dokapitalizacije društva Cromaris d.d., vrijedan 155 milijuna kuna, navode iz Adris grupe.

(Hina) pp/xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙