FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mogući novi prosvjedi zbog problema u čepinskoj Uljari

Autor: ivuc
OSIJEK, 22. studenog 2011.(Hina) - Sindikat poljoprivrede i Radničko vijeće Tvornice ulja Čepin najavili su danas mogućnost javnih prosvjeda na Markovu Trgu u Zagrebu, ako se ne riješe problemi nastali nakon što je Zagrebačka banka ponovno blokirala tvrtku, te zbog zastoja u privatizaciji.

Glavna sindikalna povjerenica Helena Žeravica i predsjednik Radničkoga vijeća Mario Dorić na konferenciji za novinare upozorili su da se nitko nije javio na natječaj za kupnju poslovnih udjela tvrtke, koji je raspisala Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), a Zagrebačka banka nedavno je ponovno blokirala račun poduzeća zbog potraživanja od 73 milijuna kuna.

Iako se u Uljari odvija uslužna proizvodnja ulja za druge tvrtke, koja je ugovorena do ožujka iduće godine, Žeravica tvrdi kako su zbog sadašnjih okolnosti upitni isplata plaća i daljnja proizvodnja, posebice ako dođe do isključenja struje i plina.

Ne mogu vjerovati da nikoga ne zanima što će se dogoditi ako tvornica, u koju je država do sada uložila 40 milijuna eura, ne nastavi s radom, dodala je Žeravica.

Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Šimo Orešković istaknuo je kako trenutno radnici i sindikat nemaju drugog izlaza nego pričekati ustrojavanje nove Vlade pred koju će odmah iznijeti problem Uljare, a slučaju nepostojanja volje za razgovor ili odugovlačenja, odmah krenuti na Markov Trg u Zagrebu.

(Hina) xivuc ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙