FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 14. studenoga

Autor: djan
ZAGREB, 14. studenoga 2011. (Hina) - Najava važnijih vanjskopolitičkih događaja za ponedjeljak, 14. studenoga:

ZAGREB - Švicarska predsjednica Micheline Calmy-Rey boravit će u službenom posjetu Hrvatskoj. Njezin hrvatski kolega Ivo Josipović sa švicarskom predsjednicom razgovarat će o bilateralnim odnosima, skorom pristupanju Hrvatske EU-u, daljnjoj suradnji Hrvatske i Švicarske te situaciji u jugoistočnoj Europi (Ured predsjednika, Pantovčak 241, u 11 sati svečani doček, u 12,15 sati izjave dvoje predsjednika). Švicarska predsjednica razgovarat će odvojeno i s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem te potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem.

ZAGREB - Izaslanstvo Odbora za europske poslove francuskog Senata dolazi u dvodnevni posjet Zagrebu. Senatori će se tijekom boravka u Zagrebu sastati s predsjednikom Ivom Josipovićem, državnim tajnikom za europske integracije Andrejem Plenkovićem, i drugima. Cilj posjeta je razmatranje tijeka priprema za pristupanje EU-u, s obzirom na prijedlog zakona o ratifikaciji pristupnog ugovora koji će uskoro biti upućen francuskom Senatu.

BRUXELLES - Redoviti sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a na kojem će se razgovarati o stanju u Iranu, Afganistanu te u europskom južnom susjedstvu - Libiji, Siriji i Tunisu. Neformalno, tijekom ručka ministri će razgovarati o misijama EU-a, između ostalih i o Eulexu na Kosovu.

BAJKONUR - Lansiranje svemirskog broda Sojuza TMA-22 koji nosi tri člana posade na Međunarodnu svemirsku postaju.

Dežurni urednici:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙