FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 22. studenoga

Autor: tmar
ZAGREB, 22. studenog 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak 22. studenoga.

(*) BJELOVAR - Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranka Kosor boravit će u II. Izbornoj jedinici, a središnji skup HDZ-a održat će se u Bjelovaru (18,15 sati, Školsko-sportska dvorana, Poljana dr. F. Tuđmana).

VUKOVAR - Konferencija za novinare vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe u povodu završenog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine (9,30 sati, Ured gradonačelnika, Dr. Franje Tuđmana 1).

(*) ZAGREB - Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader bit će u 14 sati doveden iz istražnog zatvora na ispitivanje u USKOK koji je istragu zbog "crnih fondova" nedavno proširio na HDZ kao pravnu osobu, potvrdio je Hini jedan od Sanaderovih branitelja Goran Suić. USKOK je nedavno proširo istragu u slučaju Fimi media zbog sumnje da se preko te tvrtke izvlačio novac iz državnih poduzeća i ministarstava te dijelom slijevao u HDZ-ov "crni fond". U istrazi koja se zbog izvlačenja novaca preko Fimi medije provodi već godinu i pol, ukupno je osumnjičeno 19 fizičkih osoba i HDZ kao prava osoba. (14 sati, USKOK, Gajeva 30).

ZAGREB - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Zaklada Friedricha Eberta organiziraju predizborno sučeljavanje šest političkih stranaka čiji će predstavnici odgovarati na pitanja iz pet područja od sindikalnoga interesa. Govorit će Silvano Hrelja (Kukuriku koalicija), Dragutin Lesar ( Hrvatski laburisti – Stranka rada), Velimir Srića (HSLS) i Ljubo Jurčić (Hrvatska ekonomska inicijativa). Sudjelovanje svojih predstavnika najavili su i HDZ i HSS. (10 sati, Tvornice kulture, Krešimirov trg 2).

ZAGREB -U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa održat će se stručni skup "Možemo zajedno" o zaštiti od nasilja u obitelji i nasilja nad ženama te obiteljskoj i kazneno pravnoj zaštiti mladeži i obitelji. Na otvorenju će govoriti ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, Ante Zvonimir Golem, ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs i Mato Blažanović, načelnik Odjela za prevenciju iz Ravnateljstva policije. Tim skupom Agencija za odgoj i obrazovanje obilježava i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenoga (9 sati, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Tizian, Tintoretto, Veronese, veliki majstori renesanse" na kojoj se prvi put na jednome mjestu predstavljaju antologijska djela velikih majstora renesanse sakupljena ponajviše iz crkvenih i samostanskih riznica na jadranskoj obali. (19 sati, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4)

ZAGREB - Predstavljanje knjige Ivana Rogića Nehajeva i Ivana Čizmića "Modernizacija u Hrvatskoj i hrvatska odselidba" (13 sati, Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radića 3)

Zvjezdicom (*) je označen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve najave događaja Hrvatska za utorak.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Milka Ćurković

Popodne: Neven Leskovar

Navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙