FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija u Bjelorusiji postavlja Iskander rakete?

Autor: mhaj
MOSKVA , 21. studenoga 2011. (Hina/Reuters) - Službena Moskva zaprijetila je da će u Bjelorusiji i na ruskim granicama postaviti balističke rakete Iskander, ukoliko pregovori s Washingtonom o europskoj proturaketnoj obrani propadnu, rekao je u ponedjeljak za Interfax visoki ruski diplomatski izvor.

Isti je izvor izvijestio kako bi se Iskander rakete mogle postaviti u Bjelorusiji i u ruskoj regiji Krasnodaru. Ranije se spominjalo da bi se lansirne rampe mogle postaviti u ruskoj baltičkoj enklavi Kaljiningradu.

"Ovo će nam omogućiti da reagiramo na prijetnje ruskim strateškim vojnim snagama u slučaju da se američka proturaketna obrana postavi u blizini naših granica", rekao je isti izvor.

Rusija smatra da američki sustav proturaketne obrane u Europi, koji bi ondje trebao biti postavljen do 2020. predstavlja prijetnju njezinu nuklearnom strateškom potencijalu. Moskva je zaprijetila "novom utrkom u naoružanju" s Washingtonom ukoliko se bojazan Rusa zanemari.

Iskander rakete, jedno od ruskih najmoćnijih oružja, od sada će biti osposobljene posebnom tehnikom "foto snimanja" za još preciznije toplinsko navođenje.

(Hina) xmh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙