FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Podgorici održan masovan studentski prosvjed

Autor: dram
PODGORICA, 17. studenog 2011. (Hina) - Više tisuća studenata i njihovih profesora prosvjedovalo je u četvrtak ispred Skupštine Crne Gore tražeći bolje uvjete življenja i studiranja okupivši se na najmasovnijim prosvjedima crnogorskih studenata u posljednjih 20 godina.

Studenti su se okupili ispred zgrade tehničkih fakulteta, kako bi velikom prosvjednom šetnjom izrazili nezadovoljstvo nedovoljnom aktivnošću države u rješavanju njihovih problema.

Krećući se ka Skupštini Crne Gore, koja je danas zasjedala, nosili su i transparente s natpisima: "Jesmo li mi budućnost ove države?", "Želimo beneficije za studiranje kao svugdje u svijetu", "Otpor je naša dužnost" i "Ja bih posao - i tata bi, sine".

Među okupljenima ima dosta profesora, a zastupnik Branko Radulović kazao je novinarima da je na skupu kao profesor, a ne političar.

Općenito zahtjevi studenata su smanjenje školarina, rješavanje problema nedovoljnih kapaciteta domova, dodatni rokovi i popravni kolokviji, obavezna praksa tijekom studija i zajamčen popust od 50 posto na prijevoz cestovnim i željezničkim prometom.

Studentski prosvjed su poduprli predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić i premijer Igor Lukšić, obećavajući pomoć u rješavanju njihovih problema, dok su studenti najavili da će se ponovno okupiti, u još većem broju, ako se njihovi zahtjevi ne ispune.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙