FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sveučilištu Berkley privedena 32 prosvjednika

Autor: mhaj
SAN FRANCISCO , 11. studenog 2011. (Hina/AFP) - Tijekom prosvjeda na kalifornijskom Sveučilištu Berkley blizu San Francisca, gdje se policija dvaput sukobila s prosvjednicima koji su ondje pokušali postaviti šatore, uhićeno je 32 ljudi, prenijele su u petak svjetske agencije.

U policijskoj akciji provedenoj u četvrtak navečer privedeni su aktivisti sveameričkog pokreta "Okupirajmo..." koji je počeo s prosvjednicima u financijskom središtu New Yorka "Okupirajmo Wall Street" i počeo se širiti diljem zemlje. Televizijske postaje prikazale su u živom prijenosu kako policija odguruje prosvjednike palicama te ih odvlači sa stepenica glavne upravne zgrade sveučilišta, a okupljeni izvikuju "Mi činimo 99 posto" i "Prestanite tući studente!"

Prosvjednici su uhićeni zbog opiranja snagama reda, ometanja njihova rada i odbijanja da se raziđu, objavila je sveučilišna policija u Berkleyu. Demonstranti na glavnome trgu Sveučilišta Berkley žele nastaviti podizati šatorsko naselje pod nazivom "Okupirajmo Kaliforniju".

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙