FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na vukovarskom Memorijalnom groblju 400 ruža

Autor: zdra
VUKOVAR, 17. studenog 2011. (Hina) - Četiri stotine ruža položeno je danas na grobovima poginulih, ubijenih i umrlih hrvatskih branitelja pokopanih na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 20. obljetnice tragedije toga grada u Domovinskom ratu, ruže su u organizaciji vukovarske Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja položili članovi obitelji i rodbina žrtava. Pokraj ruža, uza svaki grob, zapaljeni su i lampioni.

Po riječima Mande Patko, predsjednice Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja, čiji je suprug Stjepan nestao u Vukovaru 1991., još se traga za 306 Vukovaraca nestalih u Domovinskom ratu.

"Golema je to brojka. I prevelika s obzirom na to da je od rata prošlo 20 godina. Istina o našima najmilijima nalazi se, uvjerena sam, u Srbiji. Mnogi, koji znaju gdje su grobnice, šute, a mi samo tražimo da ih dostojno pokopamo", kazala je Patko.

"Svi mi želimo gledati naprijed, a ne natrag. Međutim, u Vukovaru je to teško jer je patnja još velika, poglavito za nas koji još tragamo za najmilijima", kazala je predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir koja traži brata.

Po njezinim riječima, iako se čini da bi patnja i tuga trebali biti manji kako vrijeme odmiče, nije tako, nego se one samo povećavaju zbog svijesti da vrijeme prolazi, a odgovora na pitanja o sudbini brojnih nestalih Vukovaraca još nema.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙