FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poplave u Bangkoku možda će potrajati do Nove godine

Autor: vrad
BANGKOK, 15. studenog 2011. (Hina/AFP) - Tajlandska premijerka upozorila je u utorak da će neke četvrti u Bangkoku možda biti poplavljene za novogodišnje praznike, dok se stanje u drugim dijelovima prijestolnice popravlja.

Voda je prije nekoliko tjedana poplavila četvrti na sjeveru, istoku i zapadu prijestolnice u kojoj živi 12 milijuna stanovnika. Premda je u nekim dijelovima Bangkoka razina vode počela opadati, neke su još pod mutnom sivom vodom onečišćenom svakojakim kemijskim i biološkim otpadom.

"Osobno bih voljela da ljudi na Novu godinu budu sretni, ali se bojim da će iz zapadnih četvrti biti jako teško ukloniti vodu", rekla je Yingluck Shinawatra novinarima.

No istočne četvrti će "vjerojatno" biti suhe do konca godine. "Opće stanje je stabilno, budući da voda otječe u more, negdje brže, a negdje sporije, ovisno o terenu".

Središte grada još je pošteđeno i malo je vjerojatno da će ga poplaviti masa vode koja se spušta s visoravni u središtu zemlje nakon obilnih monsunskih kiša. Vlasti su uspjele obraniti središte grada skrenuvši vodu prema Tajlandskom zaljevu preko istočnog i zapadnog dijela grada.

No ta je strategija razbjesnila stanovnike tih četvrti koji ne žele biti žrtvovani za druge. Nasip dug 15 km u okrugu Don Mueangu, na sjeveru, bio je ovih dana povod sukoba između vlasti i stanovnika koji su u njemu načinili otvor kako bi smanjili razinu vode.

Ova prirodna katastrofa koja traje od srpnja nekon neuobičajeno jakih monsunskih kiša, odnijela je 562 života i pogodila je milijune ljudi.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙