FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajland: Poplave će potrajati još više tjedana

Autor: vrad
BANGKOK, 22. listopada 2011. (Hina/AFP) - Poplave u Tajlandu, najgore zadnjih desetljeća, zbog kojih su vlasti u Bangkoku morale otvoriti odvodne kanale prema moru, potrajat će još četiri do šest tjedana, rekla je u subotu premijerka Yingluck Shinawatra.

Vlada Yingluck Shinawatre za koju je ovo prvi pravi ispit nakon dolaska na vlast u kolovozu, dugo je pokušavala obraniti prijestolnicu s 12 milijuna stanovnika od poplave nakon obilnih monsunskih kiša, u kojoj je život izgubilo više od 750 ljudi u jugoistočnoj Aziji, među kojima 356 u Tajlandu.

No čini se da je ta bitka izgubljena i sada je jedino pitanje hoće li i koliko će stradati povijesno, financijsko i trgovačko središte glavnoga grada.

"Prihvatni centri će se poboljšati što se tiče obučenosti osoblja, dok čekamo povlačenje vode u iduća četiri do šest tjedana koliko će potrajati ovakvo stanje", rekla je Shinawatra.

Poplave su pogodile 28 pokrajina u zemlji, stradalo je devet milijuna ljudi, a 113.000 je smješteno u prihvatnim centrima pošto su morali napustiti svoj dom u područjima među kojima su neka ostala bez hrane i električne energije.

(Hina) xvrad ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙