FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poplave i dalje ugrožavaju Bangkok

Autor: bnov
BANGKOK, 1. studenog 2011. (Hina/AFP) - Vlasti u Bangkoku pokušavale su u utorak smiriti nezadovoljstvo poplavljenih četvrti na periferiji grada izjavljujući da je nemoguće priskočiti u pomoć svim stradalima te da će središte grada ostati prioritet.

Nekoliko stotina osoba zatražilo je u ponedjeljak bržu evakuaciju iz poplavljenih područja optužujući vlasti da ih žrtvuju. Centar za usklađivanje pomoći zatražio je pomoć od vojske u zonama gdje je stanovništvo pokušalo napraviti pukotine u branama.

"Volim narod kao bilo koji izabrani predsjednik ali moram ostati čvrst glede zahtjeva manjine za dobro većine", izjavio je Sukhumbhand Paribatra, guverner Bangkoka. "Ne mogu popustiti svim zahtjevima. To je administrativno načelo".

Nekoliko okruga glavnog grada, na sjeveru grada i duž rijeke Chao Phraya, živi već nekoliko dana u vodi koja se slila sa središnjih ravnica u zemlje nakon preobilnih monsunskih kiša, a sa sobom donijela blato i smeće.

Ured za usklađivanje humanitarnih poslova UN-a ocijenilo je u ponedjeljak da je stanje u poplavljenim zonama "kritično".

Financijsko i poslovno središte Bangkoka pošteđeno je, naprotiv, neviđenih poplava u kojima su od kraja srpnja smrtno stradale 384 osobe.

(Hina) xbnš ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙