FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: za London sve opcije otvorene, Berlin protiv intervencije

Autor: svuk
BRUXELLES, 14. studenog 2011.(2011.) - Britanski ministar vanjskih poslova William Hague izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu kako su sve opcije otvorene u pogledu Irana, dok Njemačka odbacuje mogućnost vojne intervencije protiv te zemlje koju se sumnjiči da radi programu nuklearnog naoružanja.

"U ovom trenutku ne razmatramo vojnu intervenciju. Istodobno, kažemo da sve opcije moraju biti na stolu", izjavio je Hague po dolasku na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a.

Međunarodna agencija za atomsku energiju prošli je tjedan objavila izvješća u kojima sumnjiči Iran da radi na atomsku naoružanju što iranske vlasti odbacuju.

Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle zauzima se za oštrije sankcije ali odbacuje mogućnost vojne intervencije.

"Oštrije sankcije su neizbježne ako Iran nastavi s odbijanjem suradnje s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju, ali mi ne sudjelujemo u razgovorima o vojnoj intervenciji i takve rasprave držimo kontraproduktivnima i mi ih odbacujemo", rekao je Westerwelle.

Za jačanje sankcija protiv Irana zauzeo se i francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe.

"Trebamo se pripremiti na pooštravanje sankcija kako bismo izbjegli vojnu intervenciju", rekao je Juppe.

"Na današnjem sastanku ćemo razgovarati o tome što je potrebno poduzeti kako bismo Iranu pokazali da je njegovo ponašanje potpuno neprihvatljivo", rekla je Ashton.

(Hina) xsv ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙