FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i misa za Domovinu

Autor: spar
ZAGREB, 11. studenoga 2011. (Hina) - Zagrebačka nadbiskupija večeras je najavila kako Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, organizira 16. studenoga u dvorani „Vijenac“ na Kaptolu prigodnu akademiju pod naslovom: „Grad - to ste vi“.

U četvrtak, 17. studenoga, u 18,30 sati, na raskrižju ulice Hrvatske bratske zajednice i Ulice grada Vukovara bit će organizirano paljenje svijeća i molitva.

Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, 18. studenoga, u 19 sati, zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško predvodit će u crkvi Svete Mati Slobode misno slavlje za pokoj duše svih poginulih u obrani Vukovara i hrvatske Domovine, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kako se ističe u priopćenju, to je "zagrebačko spomen-slavlje o 20. obljetnici onih događaja u kojima se, s jedne strane očitovalo teško nasilje prema našoj Domovini, a s druge velikodušnost i svjedočanstvo ljubavi mnoštva hrvatskih branitelja, kao i solidarnost hrvatskoga pučanstva u pomaganju ratom pogođene braće i sestara".

Zagrebačka nadbiskupija poziva sve da se odazovu na to misno slavlje te - kako ističe - da čuvamo dragocjenu povijesnu memoriju, prenoseći ju novim naraštajima kako bismo živjeli od neprolaznih vrijednosti.

"Uključimo se u molitvu za Domovinu", "neka vanjski znakovi budu nošeni duboko ukorijenjenom kršćanskom vjerom u Uskrsnuće i zauzimanjem za istinu i ljubav", navodi u priopćenju generalni vikar mons. Valentin Pozaić.

(Hina) xsp/pp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙