FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene nagrade "Ivana Filipovića"

Autor: atod
ZAGREB, 11. studenog 2011. (Hina) - Ravnateljica VII. gimnazije u Zagrebu Ljilja Vokić dobitnica je državne nagrade "Ivana Filipovića" za 2010. u području srednjeg školstva, a Josip Krunić, nastavnik hrvatskoga jezika u Osnovoj školi "Antuna i Stjepana Radića" u Gunji, dobitnik je ove nagrade za životno djelo u području osnovnoga školstva.

Osim tih dviju dodijeljeno je i sedam godišnjih nagrada za osnovno i šest za srednje školstvo te jedna za znanstveni i stručni rad.

Predsjednik Odbora za dodjelu nagrade Petar Selem, u nazočnosti brojnih prosvjetnih djelatnika i ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa, istaknuo je ulogu prosvjetnih djelatnika koji mladim ljudima, odnosno učenicima tumače prave vrijednosti kako bi ih osposobili za život i rad. Dodao je da osim vjere u istinu postoje i druge vrijednosti poput obitelji, koja je jezgra i temelj svakoga zdravog društva, zatim domoljublje koje nije zastarjela kategorija jer kroz domovinu, po njegovim riječima, postojimo kao zajednica". Mlade treba, ustvrdio je, učiti da njeguju kult rada, učiti ih da je knjiga trajna vrijednost, napomenuvši kako je u današnje doba interneta i novih tehnologija čitanje u krizi pa mlade treba upozoravati na vrijednost knjige i čitanja.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs je, zahvalivši djelatnicima kojima je dodijeljena vrijedna nagrada u području odgoja i obrazovanja, dodao da su u svojem radnom vijeku bili brižni i odgovorni prema našoj djeci i učenicima te da su i svoja stvaralačka promišljanja utkali u praksu predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola. Nagrađeni djelatnici pridonijeli su razvoju hrvatskog obrazovanja, radeći jedinstven posao s velikom požrtvovnosti i predanosti djeci i mladima, istaknuo je, dodavši kako njihov poziv osim stručnosti i profesionalnosti iziskuje i golemu ljubav. Slijedili ste zasade učitelja i pedagoga Ivana Filipovića, zaključio je te im čestitao u ime predsjednice vlade Jadranke Kosor i u ime svih djelatnika ministarstva. Poželio je da im nagrade budu poticaj za nove doprinose u području obrazovne, znanstvene, radne i stvaralačke budućnosti u Republici Hrvatskoj.

U ime nagrađenih zahvalila je ravnateljica VII. gimnazije Ljilja Vokić.

Nagrada "Ivan Filipovića" sastoji se od diplome i plakete te novčane svote - za životno djelo dodjeljuje se 50.000, a za godišnju nagradu 25.000 kuna.

(Hina) xatod ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙