FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericsson NT ugovorio s Crnogorskim Telekomom poslove vrijedne 45 milijuna kuna

Autor: tper
ZAGREB, 11. studenog 2011. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla i Crnogorski Telekom potpisali su okvirni ugovor vrijedan više od 45 milijuna kuna kojim se definira suradnja u području radio pristupne mreže u sljedećih pet godina, izvijestili su iz Ericsson Nikole Tesle.

Vrijednost ugovora iznosi više od 45 milijuna kuna, a za oko 40 posto ugovorenih poslova planirana je realizacija u narednih 12 mjeseci, navodi se u priopćenju.

U sklopu ugovora Crnogorskom Telekomu bit će isporučeno Ericssonovo EVO RAN rješenje koji omogućuje višestandardni radio prijenos koji će pokrivati drugu i treću generaciju mobilne telefonije te LTE tehnologiju.

Ugovor uključuje i usluge implementacije nove opreme, mjerenja, "drive" testove te kontinuirano praćenje ključnih pokazatelja mreže, ističu iz Ericsson Nikole Tesle.

Ugovor su jučer u Podgorici potpisali izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Ruediger Schulz i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević.

Schulz je istaknuo kako će projekt korisnicima Crnogorskog Telekoma omogućiti pristup još širem spektru suvremenih usluga i tehnologija, s obzirom da je nova oprema spremna za 4G.

Izborom Ericssona za partnera dobit ćemo najmoderniju tehnologiju koja omogućava daljnje unapređenje performansi, povećanje efikasnosti kao i znatnu uštedu energije. Krajnji cilj je uspostavljanje mreže za budućnost, koja će na najbolji način zadovoljiti potrebe korisnika T-Mobile-a, kazao je.

Kovačević naglašava da novi ugovor jamči nastavak uvođenja suvremenih tehnologija u skladu i s potrebama Crnogorskog Telekoma kojeg karakterizira vodstvo u ponudi novih funkcionalnosti crnogorskim korisnicima.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙