FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladić se zbog bolesti neće izjasniti o krivnji

Autor: spuc
ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić neće se u četvrtak poslijepodne pred Haaškim sudom izjasniti o krivnji po trećoj izmjeni optužnice zbog njegova pogoršanog zdravstvenog stanja, no statusna konferencija u tom predmetu održat će se poslijepodne kao što je bilo planirano, priopćeno je s Haaškoga suda.

"Danas nisam u stanju nazočiti suđenju zbog bolesti", navodi se u obavijesti koju je Mladić poslao sudskom vijeću iz pritvorske jedinice a kojoj je priloženo i mišljenje medicinskog osoblja pritvorske jedinice po kojem nije sposoban biti u sudnici zbog bolesti od koje bi oporavak mogao potrajati.

Njegov odvjetnik Branko Lukić kazao je prije dva dana za medije u BiH da će ga u pritvoru pregledati četveročlani tim koji se sastoji od neuropsihijatra, neurologa, kardiologa i pulmologa s beogradske vojno-medicinske akademije.

On je kazao kako je Mladićevo zdravstveno stanje teško i da se kreće u invalidskim kolicima.

General Mladić žalio se na zdravstvene probleme i tražio je da ga u pritvoru pregledaju srpski liječnici a tijekom skrivanja od ICTY-ja prebolio je i moždani udar koji je ostavio traga na njegovu zdravlju.

Mladić se trebao izjasniti o krivnji po dodatnoj točki optužnice kojom ga se tereti za zločin u selu Bišina u BiH u kojem su srpske snage 1995. ubile više od 30 muslimanskih muškaraca.

Mladić je optužen za genocid u BiH, višegodišnji teror stanovnika Sarajeva, zločine u drugim dijelovima BiH te za držanje pripadnika UN-a kao taoce.

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz prošlog je mjeseca najavio kako bi tužiteljstvo moglo odustati od nekih optužbi protiv Mladića kako bi se ubrzao sudski proces koji se vodi protiv njega.

(Hina) xps ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙