FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šešelj se opet izjašnjava o krivnji za nepoštovanje suda

Autor: spuc
ZAGREB, 28. listopada 2011. (Hina) - Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj sljedeći će se tjedan, pošto u ponedjeljak čuje presudu ICTY-ja po drugoj optužnici za nepoštovanje suda, u petak moći izjasniti po izmjeni treće optužnice za nepoštovanje toga suda zbog otkrivanja identiteta zaštićenih svjedoka, objavio je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju.

ICTY je u petak popodne objavio izmijenjenu treću optužnicu protiv Šešelja za nepoštovanje suda i odmah zakazao njegovo izjašnjavanje o krivnji za petak 4. studenoga.

ICTY je Šešelja do sada tri puta optužio za nepoštovanje suda i po prvoj je optužnici 2009. donesena osuđujuća presuda i osuđen je na 15 mjeseci zatvora jer je u knjizi, čiji naslov nije objavljen, otkrio imena i druge osobne podatke tri zaštićena svjedoka.

Tužiteljstvo je u veljači prošle godine podiglo drugu optužnicu jer je u jednoj od svojih novih knjiga, čiji naslov također nije objavljen, objavio podatke o 11 zaštićenih svjedoka tužiteljstva koji jasno upućuju na njihov identitet. Po toj optužnici presuda će biti izrečena u ponedjeljak.

Treća i najnovija optužnica podignuta je u svibnju ove godine zbog toga što je Šešelj na svojoj web stranici objavio povjerljive podatke o identitetu tužiteljskih svjedoka zbog kojih je dobio prve dvije optužnice za nepoštovanje suda. Po toj se optužnici u lipnju izjasnio da se ne osjeća krivim. Sada je u optužnicu dodana i činjenica da se Šešelj oglušio i na u međuvremenu izdane naloge da ukloni tajne podatke s internetske stranice pa se o tom dodatku treba izjasniti o krivnji.

Šešelj je otkrio identitete svjedoka vezano uz njegovo glavno suđenje za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj, BiH te protiv vojvođanskih Hrvata.

(Hina) xps ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙