FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobar plasman hrvatskih barmena na svjetskom prvenstvu u Varšavi

Autor: tmis
ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Hrvatski barmen iz Rapca Roberto Zulijani na ovotjednom je Svjetskom prvenstvu barmena u Varšavi osvojio brončanu medalju za svoj long drink koktel Concubina, dok se Dušan Janjatović iz Požege s koktelom Fireball plasirao na četvrto mjesto u kategoriji pripremanja koktela slobodnim stilom-flair, izvijestili su iz Hrvatske udruge barmena koja je organizirala njihov odlazak na to prvenstvo.

Svjetsko prvenstvo barmena (TIBA World Cocktails Competition) najveće je u svijetu te struke, a hrvatski su natjecatelji bili među njih ukupno 500, većinom državnih prvaka iz zemalja sa svih kontinenata.

Brončanu medalju u kategoriji long drink koktel Zulijani, zaposlenik u Grupaciji Valamar, osvojio je u konkurenciji s 60 barmena, dok je Janjatoviću iz zagrebačkog bara 1 st coffe svoj plasman na četvrto mjesto u kategoriji flaira osvojio među njih 48.

Isti barmeni bili su pobjednici i na 17. državnom prvenstvu barmena Hrvatske održanom u proljeće ove godine u Vodicama, a njihov uspjeh u Varšavi u pripremanju koktela ujedno je i prvi veći uspjeh i neka medalja hrvatskih barmena nakon deset godina, kazao je predsjednik Hrvatske udruge barmena Frano Stjepović.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙