FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobroslavić: pelješki most je nužnost

Autor: hspa
DUBROVNIK, 10. studenog 2011. (Hina) - Za Dubrovačko-neretvansku županiju neprihvatljivo je odustajanje od dovršetka izgradnje pelješkog mosta, priopćio je danas dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, reagirajući na stajališta Kukuriku koalicije.

"Za županiju je neprihvatljivo odustajanje od dovršetka izgradnje pelješkog mosta, jer je o nužnosti izgradnje toga mosta, među ostalim, županijska skupština na sjednici od 23. rujna 2010. jednoglasno, dakle, i glasovima SDP-a i HNS-a, donijela deklaraciju o prometnoj izoliranosti županije. U deklaraciji se, uz ostalo, traži i žuran dovršetak izgradnje Pelješkog mosta", ističe župan Nikola Dobroslavić.

"Dok oni negiraju potrebu gradnje pelješkog mosta, mi ističemo kako on spaja dva odvojena dijela županije i omogućuje promet ljudi i robe bez prelaska državne granice", naglašava se u priopćenju.

Predstavljajući s drugim čelnicima Kukuriku koalicije izborni program "Plan 21" u Dubrovniku potkraj prošlog tjedna, predsjednik SDP-a Zoran Milanović je rekao da se, kad je riječ o projektu izgradnje pelješkog mosta, varalo ljude te da ta koalicija planira povezati Dubrovnik s ostatkom Hrvatske autocestom od Ploča kroz neretvansku dolinu, susjednu BiH do Dubrovačkog primorja.

U županovu priopćenju se dodaje kako je istup predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i predstavnika Kukuriku koalicije ne samo politizacija teškoga prometnog stanja krajnjeg juga Hrvatske već i pokazatelj njihove neosjetljivosti za probleme hrvatskog juga.

(Hina) xddub yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙