FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP predao kandidacijske liste DIP-u

Autor: aspa
ZAGREB, 9. studenog 2011. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) predala je danas Državnome izbornom povjerenstvu (DIP) prijedloge kandidacijskih izbornih lista, stranka se natječe u deset izbornih jedinica, a lista za VII. izbornu jedinicu sastavljena je isključivo od žena.

Predsjednik HSP-a Danijel Srb rekao je kako očekuje da će na parlamentarnim izborima 4. prosinca stranka postići jedan od najboljih rezultata u svojoj povijesti.

Obrativši se novinarima uoči predavanja lista, predsjednik HSP-a je istaknuo je da su stranačke liste zaključene te da u IV. izbornoj jedinici izlaze s "Hrvatskom stražom". Odlučili smo pokazati kako smo pred parlamentarne izbore vjerojatno najorganiziranija stranka u Hrvatskoj, dodao je Srb i predstavio nositelje lista po izbornim jedinicama.

U I. izbornoj jedinici nositelj liste bit će Ante Prkačin, u II. glavni tajnik HSP-a Vlado Jukić, u III. poznati splistki pjevač Giuliano Đanić, u IV. Danijel Srb, u V. Mirko Duspara, a u VI. počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić.

U VII. izbornoj jedinici HSP je, po Srbovim riječima, pripremio iznenađenje jer je nositeljica liste Bernarda Halapa-Toplonjak, na kojoj su isključivo žene. To je, po njegovim riječima, prvi slučaj u Hrvatskoj.

U VIII. izbornoj jedinici nositelj liste je Dean Girotto, u IX. pukovnik Mirko Čondić, a u X. potpredsjednik HSP-a Ivan Protrka.

Na novinarski upit je li im HDZ nudio koaliciju, Srb je odgovorio da nije te da to nije ni bitno. Bitno je da HSP, sa 150 godina tradicije, ima prepoznatljivu politiku na hrvatskom političkom prostoru, ustvrdio je.

Na novinarski upit kako komentira koaliciju HDZ-a i Kerumova HGS-a, ocijenio je da je dobro da se raščišćuje politički prostor na desnom centru te da oni koji procjenjuju da ne mogu proći na parlamentarnim izborima traže koalicijske partnere. Vjerojatno je tu taj proces potaknut i borbom da se ne pogube glasovi koji bi se mogli izgubiti ako neki kandidati ne prijeđu izborni prag, dodao je.

Glede mogućnosti poslijeizborne koalicije s HDZ-om Srb je samo rekao da je "HSP stranka s prepoznatljivim programom" te da "nisu opterećeni nikakvim ministarskim foteljama i borbom za izvršnu vlast kao neke druge političke stranke".

Naša je uloga u Hrvatskoj drukčija i mi se želimo boriti za one koje zastupamo, za građane koji će nama dati povjerenje i nećemo odstupiti od naše politike, dodao je.

(Hina) xaš ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙