FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraživanje: političarima u BiH jedva prolazna ocjena

Autor: rmav
SARAJEVO, 9. studenog 2011.(Hina) - Građani Bosne i Hercegovine uopće ne cijene rad političara za koje su glasovali na izborima, a prosječna ocjena koju im daju jedva je "mršava" dvojka, pokazalo je istraživanje javnog mišljenja koje je provela marketinška agencija Prime Communcations i čiji su rezultati objavljeni u srijedu.

Ta agencija sa sjedištem u Banjoj Luci ponudila je sudionicima tijekom istraživanja, provedenog u rujnu i listopadu na reprezentativnom uzorku od tisuću ispitanika starijih od osamnaest godina, popis poznatijih političara uz mogućnost ocjenjivanja njihova rada ocjenama od 1 do 5.

Najvišu no još uvijek tek jedva prolaznu ocjenu 2,01 dobio je predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik. Slijede predsjednik HDZ BiH Dragan Čović i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Zlatko Lagumdžija s identičnom prosječnom ocjenom od 1,97. Najviše rangirani bošnjački političar je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, kojega su ispitanici ocijenili ocjenom 1,78. Njegov stranački šef, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić dobio je ocjenu 1,76.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙