FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski prijevod biografije Brucea Springsteena

Autor: nles
ZAGREB, 5. studenog 2011. (Hina) - Velika biografija Brucea Springsteena "Dva srca" (Bruce Springsteen: Two Hearts) autora Davea Marsha idući tjedan izlazi u hrvatskom prijevodu.

Kritičari je smatraju najiscrpnijom biografijom jednog od najvažnijih kantautora i rock izvođača posljednjih četiri desetljeća.

Springsteenovu karijeru autor prati od početka, pažljivo ju dokumentira i kritički analizira čime je zaradio povjerenje samog Springsteena.

"Dva srca" objedinjuje dvije dosadašnje biografije "Rođen za bijeg" i "Dani slave", a za ovu knjigu Marsh je napisao novo poglavlje u kojemu opisuje najvažnije događaje Springsteenove karijere do današnjih dana, posebno se usredotočivši na album The Rising i njegov utjecaj na američku kulturu. Obje su iznimno cijenjene zbog upućenog i vrlo iscrpnog uvida u Springsteenov život i glazbu.

Autor ističe kako u okrutnom okružju svjetske diskografske mašinerije Springsteenu polazi za rukom funkcionirati mimo svih zadanih pravila zadržavajući pri tome najviše autorske i izvođačke standarde. Od prvog albuma "Greetings from Asbury Park, N.J.", pa sve do zasad posljednjeg 'redovnog' izdanja, "Working On A Dream", The Boss to čini na najsuštinskiji način, bez suvišne tehnologije i specijalnih efekata, 'naoružan' samo vjernim E Street Bandom i prvoklasnim, himničnim pjesmama koje - iako ukorijenjene u 'sveameričkom' senzibilitetu - u sebi nose univerzalnu, svima razumljivu i duboko ljudsku poruku.

Priču o Bruceu Springsteenu Dave Marsh je ispripovijedao sagledavajući njegov život i karijeru okom insajdera, ali i iskusnog i cijenjenog rock kritičara, jednog od najboljih u svojoj generaciji. Bio je jedan od prvih urednika časopisa Creem, a kao urednik radio je i za Rolling Stone od 1975. do 1990. Autor je brojnih knjiga, među kojima su: Elvis, Before I Get Old, The Story Of Who, Fortunate Son...

Knjiga "Bruce Springsteen: Dva srca" (600 stranica) u izdanju Menarta u hrvatskim knjižarama moći će se kupiti od 8. studenoga. Preveli su je Mirela Priselac, Sanja Đurić, Tomislav Patarčić i Aleksandra Ščukanec.

(Hina) pp/xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙