FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gavranove predstave premijerno u Italiji i Rusiji

Autor: agrb
ZAGREB, 31. listopada 2011. (Hina) - Satira Mire Gavrana "Vozači za sva vremena" premijerno će se izvesti 4. studenog u Slovenskom stalnom gledališću u Trstu, a još jedna Gavranova drama, "Muž moje žene", nedavno je premijerno predstavljena ruskoj publici, u Nižnjom Novgorodu.

Prijevod na slovenski, adaptaciju i režiju predstave "Vozači za sva vremena", koja govori o vozačima visokopozicioniranih političara koji se odjednom počnu ponašati poput svojih šefova, potpisuje Boris Kobal, glumac i redatelj iz Ljubljane.

Govoreći o glavnoj temi predstava izvrgava podsmjehu ljudske slabosti poput korupcije, pohlepe i želje za dominacijom, kaže se u današnjem priopćenju iz zagrebačke agencije "Presscut".

U Rusiji je, prije dva tjedna, Akademski dramski teatar "Maksim Gorki" izveo premijeru Gavranove komedije "Muž moje žene", u režiji Vladimira Sarkisova, a u prijevodu Sergeja Girina. Ta popularna i često izvođena komedija hrvatskog autora govori o dvojici muškaraca koji su pet godinu u braku s istom ženom a ne znaju jedan za drugog.

Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 35 jezika, a izvedeno je više od 200 kazališnih premijera diljem svijeta koje je pogledalo više od dva milijuna gledatelja.

(Hina) pp/xagrb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙