FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić nudi BiH iskustva Hrvatske na putu ka EU

Autor: rmav
SARAJEVO, 4. studenog 2011.(Hina) - Predsjednica Nacionalnog odbora Hrvatskog sabora Vesna Pusić kazala je u petak u Sarajevu kako je Hrvatska na temelju vlastita iskustva spremna pomoći Bosni i Hercegovini u procesu približavanja Europskoj uniji.

"Za BiH je apsolutno najupotrebljivije naše znanje i iskustvo, od čisto tehničkih, kako sastaviti pregovarački tim na primjer, do načelnih, primjerice, kako postaviti model pravosuđa", kazala je Pusić koja je u glavnom gradu BiH sudjelovala na regionalnoj konferenciji posvećenoj parlamentarnoj suradnji na putu pristupanja EU. Sudionici konferencije su predsjednici i potpredsjednici odbora za europske poslove parlamenata zemalja regije te zastupnici Europskog parlamenta, a organizirali su je nevladina udruga Vanjskopolitička inicijativa BiH i britansko veleposlanstvo u Sarajevu.

Pusić je ovom prigodom istaknula kako bi sve što je Hrvatska proteklih godina učinila na putu približavanja EU moglo biti korisno za BiH, bez obzira je li riječ o pozitivnim iskustvima ili pak o spoznaji o tome što bi valjalo izbjegavati.

Sudionici konferencije konstatirali su kako bi od posebnog značenja moglo biti iskustvo međustranačkog dijaloga na planu europskih integracija, kojega je potaknuo upravo odbor što ga je predvodila Pusić.

Britanski veleposlanik u BiH Nigel Casey istaknuo je kako se sve države zapadnog Balkana ubrzano kreću ka EU te je istaknuo kako je i za BiH krajnje vrijeme da se odluči želi li biti sudionikom tog procesa.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙