FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Philip Reeker u posjetu BiH

Autor: rmav
SARAJEVO, 1. studenog 2011.(Hina) - Zamjenik pomoćnika američke državne tajnice Philip Reeker zadužen za države Europe i Euroazije doputovao je u utorak u Bosnu i Hercegovinu sastavši se u Sarajevu s članicima nekih političkih stranaka.

Reekerov posjet ranije je planiran i nije povezan s prošlotjednim terorističkim napadom na na američko veleposlanstvo u Sarajevu no ta je tema dominirala u njegovim odvojenim razgovorima s predsjednicima Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Zlatkom Lagumdžijom i Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem.

Iz središnjice SDP-a priopćeno je kako je Lagumdžija američkom diplomatu prenio da ta stranka čvrsto podupire borbu protiv terorizma, radikalizma i ideologije koja stoji iz Mevlida Jašarevića, počinitelja prošlotjednog napada.

Iz SDA je pak priopćeno kako je Tihić upozorio da je ovaj napad samo pokazatelj da reforma policije u BiH nije uspjela te da je nužno donijeti nove zakone koji bi regulirali tu oblast i osigurali učinkovitiju borbu protiv terorizma.

Reekera će u srijedu, kako je najavljeno, odvojeno primiti trojica članova Predsjedništva BiH.

(Hina) xrmav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙