FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarkozy i Merkel u srijedu s Papandreuom

Autor: vmrs
PARIZ, 1. studenoga 2011. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu će održati hitan sastanak s grčkim premijerom Georgeom Papandreuom u Cannesu i pokušati ga nagovoriti na brzu primjenu financijskog plana o spašavanju Grčke, objavio je u utorak Sarkozyjev ured.

Tržišta novca diljem Europe negativno su reagirala na objavu grčkoga premijera Papandreua u ponedjeljak da će raspisati referendum o novome paketu pomoći koji je samo koji dan prije na summitu EU-a u Bruxellesu prihvatio.

Kad je prošli tjedan prihvaćen paket težak 130 milijarda eura, porasle su nade da će biti moguće podvući crtu ispod gubitaka banaka u Grčkoj te da će se europske obveznice moći prodati Kini i drugim ulagačima.

"Francuska i Njemačka odlučne su sa svojim europskim partnerima da inzistiraju na punoj i što bržoj primjeni odluka prihvaćenih na summitu 27. listopada, što je danas važnije nego ikad", kaže se u priopćenju Sarkozyjeva ureda nakon telefonskoga razgovora s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Sarkozy, Merkel i Papandreu sastat će se na radnoj večeri uoči summita G20 zakazanog za 3. i 4. studenoga u Cannesu. Njihov je sastanak hitno organiziran na vijest o iznenadnoj odluci grčkoga premijera. "Francuska i Njemačka uvjerene su da će taj sporazum omogućiti Grčkoj da obnovi trajan rast", kaže se u priopćenju.

(Hina) xvm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙