FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 1. studenoga

Autor: mbur
ZAGREB, 1.studenoga 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 1. studenoga

ZAGREB - U prigodi blagdana Svih svetih predsjednik Republike Ivo Josipović položit će vijence na Mirogoju - na spomenik Glas hrvatske žrtve – Zid boli (9,30 sati), na grob Narodnih heroja (9,40 sati), na Središnji križ u Aleji poginulih hrvatskih branitelja (9,50 sati), na grob Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika (10 sati), na grob Ivice Račana, predsjednika Vlade RH 2000.-2003. (10,10 sati). Izaslanstvo Predsjednika Republike položit će vijenac na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju (9,30 sati)

ZAGREB - Izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem položit će vijence i zapaliti svijeće kod Zida boli, na grobu Ivice Račana, Grobnici narodnih heroja, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, kod Središnjeg križa groblja, na grobu dr. Franje Tuđmana, kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata i kod kenotafa na Krematoriju (9,30 sati)

(*)ZAGREB - U povodu obilježavanja blagdana Svih Svetih, predsjednica Vlade Jadranka Kosor će s izaslanstvom Vlade i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položiti vijence i zapaliti svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli na Mirogoju (9,30 sati). Potom će položiti vijence i zapaliti svijeće kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, zatim kod Središnjeg križa na Mirogoju te na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika.

(*) ZAGREB - Izaslanstvo HDZ-a u kojemu su članovi Predsjedništva stranke Jasen Mesić i Martina Banić te Martina Dalić, Đuro Popijač i Davorin Mlakar položit će vijence i zapaliti svijeće u povodu blagdana Svih svetih kod Zida boli (9 sati) te potom kod Središnjeg križa na Mirogoju i na grobu dr. Franje Tuđmana,

ZAGREB - Misnim slavljima diljem Hrvatske u crkvama će se obilježiti spomen na svete mučenike, blagdan Svih svetih, koji je u kršćanskom kalendaru posvećen svim svecima, ali i drugim pokojnicima. Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, tradicionalno će predvoditi svečano euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na Mirogoju (16 sati), a nakon mise će kod Središnjeg križa predvoditi blagoslovnu molitvu. Mise će se služiti i u mnogim drugim nadbiskupijama, biskupijama i župama. Svetkovina Svih svetih u kršćanskoj tradiciji slavi se od 4. stoljeća, a prema odluci pape Grgura IV. iz 835. godine taj se blagdan u cijeloj Crkvi slavi 1. studenoga.

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je poziv stigao nakon emitiranja prve najave.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne/poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne/navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvl ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙