FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OŠ u Varaždinskim Toplicama dobila status "Škole: partneri budućnosti"

Autor: mbur
ZAGREB, 27. listopada 2011. (Hina) - Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama prva je osnovna škola koja je danas dobila status partnerske škole u sklopu inicijative njemačke vlade "Škole: partneri budućnosti", kojom se i u Hrvatskoj potiče učenje njemačkog jezika.

Njemački veleposlanik Bernd Fischer uručio je ravnateljici OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama Goranki Štefanić plaketu kojom se obilježava službeni status partnerske škole u sklopu inicijative "Škole: partneri budućnosti", priopćilo je Veleposlanstvo SR Njemačke u Zagrebu.

Cilj je inicijative stvoriti mrežu od najmanje tisuću partnerskih škola po cijelom svijetu i time proširiti te pojačati suradnju na području školstva. Također, nastoji se pojačati i proširiti mreža njemačkih škola u inozemstvu te škola u kojima se može polagati ispit za Njemačku jezičnu diplomu (Deutsches Sprachdiplom - DSD).

Inicijativa u Hrvatskoj obuhvaća ukupno 45 škola. U većini škola provodi se fakultativna nastava za Njemačku jezičnu diplomu. U svim školama uključenima u inicijativu, nastava njemačkog jezika obogaćena je mnogim dopunskim sadržajima poput multimedijalnih sredstava, a škole mogu koristiti kulturnu ponudu, hospitacijske programe i programe stručnog usavršavanja i sl.

Dodatnim poticanjem učenja njemačkog jezika kod mladih ljudi potiče se spoznaja da znanje stranih jezika omogućuje bolje obrazovne i radne perspektive u Europi, ali i da učenje jezika može biti vrlo zanimljivo i zabavno.

(Hina) xmb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙