FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli "Veterinarski dani 2011."

Autor: jdev
ŠIBENIK, 27. listopada 2011. (Hina) - Ravnatelj Uprave za veterinarske inspekcijske poslove Gordan Jerbić na današnjoj je konferenciji za novinare u povodu otvorenja "Veterinarskih dana 2011." u šibenskom Solarisu rekao da će se ulaskom u EU u Hrvatskoj sasvim sigurno smanjti broj grla stoke.

Jerbić je naveo primjer Slovenije u kojoj je smanjen broj klaonica pa ih je nakon ulaska u EU od više desetaka ostalo tek nekoliko. Klaonice su zatvarane, objasnio je, jer nisu ispunjavale europske uvjete i propise.

"Veterinarske dane 2011." u šibenskom hotelu "Solarisu" organiziraju Hrvatska veterinarska komora, Veterinarski fakultet u Zagrebu i Hrvatski veterinarski institut.

Gordan Jerbić je rekao i da je u devet mjeseci ove godine u Hrvatskoj provedeno više od 26 tisuća veterinarskih nadzora.

Predsjednik Hrvatske veterinarske komore Saša Legej istaknuo je kako će Hrvatska i nakon ulaska u EU moći prodavati proizvode poput sira i vrhnja, ali da će to biti sigurni proizvodi, ispravnost kojih će jamčiti uspostavljene sigurnosne mjere.

Na konferenciji je istaknuto kako su 'Veterinarski dani 2011.', koji traju do 29. listopada, s 42 znanstveno-stručna rada, najveće znanstveno-stručno savjetovanje s međunarodnim sudjelovanjem u regiji koje je okupilo 360 sudionika iz Hrvatske i drugih zemalja.

Pokrovitelji savjetovanja su predsjednik Republike, ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te znanosti, obrazovanja i športa i Šibensko-kninska županija.

(Hina) xjdev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙