FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina: sud će odlučiti je li HDZ zločinačka organizacija

Autor: hsup
RIJEKA, 27. listopada 2011. (Hina) - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina danas je, na novinarski upit je li HDZ zločinačka organizacija, odgovorio da o tome odlučuje sud ako optužnica bude podignuta te da je svatko nevin dok mu se krivnja ne dokaže.

Na novinarska pitanja u vezi s vijesti da se protiv HDZ-a kao pravne osobe provodi istraga rekao je: "Ne možemo prejudicirati, svatko je nevin, pa i HDZ, dok mu se krivnja ne dokaže."

Na upit treba li premijerka, odnosno predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor podnijeti ostavku, Komadina je odgovorio da će se "u ovoj situaciji ona teško odlučiti na taj korak", da bi to neki željeli, ali da on o tome ne želi nagađati. Naveo je da je Kosor sada u teškoj situaciji, da je izborno vrijeme, a ona predsjednica stranke.

Komadina, koji je danas sudjelovao u radu županijske skupštine, još je rekao da zakon vrijedi za sve, pa i za one koji ga donose. Istaknuo je da HDZ mora biti svjestan da osim odgovornosti fizičkih osoba, postoji i odgovornost pravne osobe, pogotovu ako je ta pravna osoba financirana kriminalnim radnjama, da je na njima, ako optužnica bude podignuta, da dokažu moguću nevinost pravne osobe te da se time pokazuje funkcioniranje pravne države.

(Hina) xhsup ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙