FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 12. listopada

Autor: mcur
ZAGREB, 12. listopada 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 12. listopada:

ZAGREB - Hrvatski će sabor zasjedanje 24. sjednice nastaviti raspravom o prijedlogu odluke o donošenju Prostornog plana područja posebnih obilježja višenamjenskog kanala Dunav - Sava. Projekt je vrijedan 950 milijuna eura i obuhvaća dvije županije (Vukovarsko-srijemska i Brodsko-posavska) te 12 jedinica lokalne samouprave, a njime je planirana je izgradnja pet luka i pristaništa te 23 cestovna i pješačka mosta. Trasa kanala dužine 61,4 kilometar počinjala bi na Dunavu u Vukovaru, a završavala na Savi u Slavonskom Šamcu. Kanal bi objedinio tri glavne funkcije - navodnjavanje 35.750 hektara poljoprivrednih površina, površinska odvodnja na oko 173.000 hektara i podzemna odvodnja na oko 62.000 hektara, te plovidba, s mogućnošću obavljanja riječnog "cruising" turizma. Višenamjenski kanal Dunav-Sava gradio bi se u četiri faze (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Saborskog Mandatno-imunitetno povjerenstvo raspravljat će o zahtjevu za odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika SDP-a Željka Jovanovića (13,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Saborski odbor za financije i državni proračun razmatrat će prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna RH (9 sati, Trg Sv. Marka 6).

RIJEKA - Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić i župan Zlatko Komadina svečano će potpisati ugovore o sufinanciranju izgradnje dionice autoceste Lič – Lukovo i školske sportske dvorane Osnovne škole „Dr. Andrije Mohorovičića“ u Matuljima, ukupne vrijednosti 1,8 milijuna kuna (Adamićeva 10, u 13 sati)

PULA - Kukuriku koalicija predstavit će Plan 21 o decentralizaciji, a govorit će predsjednik SDP-a Zoran Milanović, potpredsjednik stranke Zlatko Komadina i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić (17 sati, Circolo, Zajednica Talijana, Carrarina 1).

ZAGREB - Čelnici Hrvatske seljačke stranke na konferenciji za novinare će najaviti predizborni program HSS-a. O tome će govoriti predsjednik stranke Josip Friščić, potpredsjednik HSS-a Damir Bajs, te predsjednik Kluba zastupnika HSS-a u Hrvatskom saboru Stanko Grčić (11,30 sati, središnjica HSS-a, Zvonimirova 17/III).

ZAGREB - Presuda bivšem predsjedniku uprave "Podravke" Zdravku Šestaku, direktoru nabave Darku Korošecu i poduzetniku Neviju Prlogu optuženima u slučaju "Menager 2" objavit će se na zagrebačkom Županijskom sudu u srijedu u podne (Zrinski trg 5).

ZAGREB - Studenti Fakulteta političkih znanosti najavili su prosvjednu akciju ispred Ministarstva znanosti obrazovanja i športa pod geslom "Obećanje ludom Radovane" kojom će ministra Radovana Fuchsa pozvati da ispuni obećanje po kojemu je ministarstvo trebalo podmiriti troškove školarina svim studentima koji izvršavaju svoje obveze. Studenti će podsjetiti i na to da ne odustaju od zahtjeva za uvođenjem potpuno javno financiranog visokog obrazovanja (10 sati, Donje Svetice 38).

ZAGREB - U sklopu znanstvenog skupa "Okvir za strategiju: suvremene politike znanosti i obrazovanja" održat će se okrugli stol na kojemu će sudjelovati rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras, saborski zastupnici Milorad Pupovac (SDSS) i Gvozden Flego (SDP), akademik Mislav Ježić, profesor s Pravnog fakulteta Ivan Rimac te profesor s Filozofskog fakulteta i član sindikata Akademska solidarnost Mate Kapović (11,30 sati, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Ivana Lučića 3, Multimedijalna dvorana Knjižnice, 2. kat).

ZAGREB - Vipnet će na konferenciji za novinare objaviti donaciju za razminiranje Zakladi "Hrvatska bez mina" (12 sati, galerija Velvet, Dežmanova 9).

SPLIT - Hrvatska glazbena unija (HGU) priređuje komemoraciju u povodu smrti muzikologa i skladatelja Ljube Stipišića Delmate u splitskom HNK (12 sati).

ZAGREB - U Muzeju za umjetnost i obrt bit će otvorena izložba remek-djela zlatarstva iz zbirke Thyssen-Bornemisza pod nazivom "Simboli luksuza" (20 sati, Trg maršala Tita 19).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

Popodne: Milka Ćurković

Navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙