FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Između neba i zemlje" Ivana Šeremeta

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 26. listopada 2011. (Hina) - U Galeriji "Ružić" u Slavonskom Brodu predstavljen je večeras novi multimedijalni projekt slavonskobrodskog konceptualnog umjetnika Ivana Šeremeta "Između neba i zemlje", kojim se on vraća Slavoniji i njezinim tradicijskim i simboličkim vrijednostima.

U svojim malim istraživanjima često se vraćam toj jedinstvenoj prirodi i prostoru prožetom tajanstvenom ljepotom i snagom, a ona mi uzvraća tako što mi otvara niz mogućnosti za uozbiljenje vlastite slobode, objašnjava Šeremet.

Usredotočenost na izvornost iznjedrila je i novi ciklus vrlo dojmljivih i za poznavatelje Šeremetova rada iznenađujućih slika živog kolorita na kojima se preko obrisa plana grada protežu poznati motivi sa slavonskih ponjava.

Taj segment izložbe pod nazivom Pozdrav iz Broda je pomalo šeretska opservacija djela koja izuzetno cijenim, kaže Šeremet.

Na slikama zagasitijih tonova i geometrijske kombinatorike pod nazivom "Prostori" umjetnik, prema vlastitim riječima, apstrahira ambijent, a djelo "Jučer, danas, sutra" sivilom boja potvrđuje njegovu tezu "da život ima melankoličan aspekt". Pri tom naglašava "melankolija nije bolest nego odgovor organizma na prirodu postojanja".

Glavni i za umjetnika najvažniji dio izložbe je video "Između neba i zemlje". To je moja inačica bačenosti u svijet. Pozdrav i poruka tek rođenima a glasi: čim se rodiš život te sustigne i posvećen je mojoj 13 dana staroj unučici Maši", zaključuje Šeremet.

(Hina) xsbro yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙