FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina nije zaprimila službenu obavijest o kaznenoj prijavi protiv predsjednika Uprave

Autor: nbrc
ZAGREB, 25. listopada 2011. (Hina) - Ina nije zaprimila nikakvu službenu obavijest o navodnoj kaznenoj prijavi protiv predsjednika Uprave Ine te stoga neće komentirati medijske špekulacije, odgovorili su iz Ine na upit o kaznenoj prijavi koju je podnijela Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

"Vezano uz objave o navodnoj kaznenoj prijavi protiv predsjednika Uprave Ine, ovim vas putem obavještavamo da kompanija nije zaprimila nikakvu službenu informaciju. Stoga nećemo komentirati medijske spekulacije", navode iz Ine.

Kako ističu, "s povlaštenim informacijama o Ini svi unutar društva, uključujući i predsjednika Uprave Ine, postupali su i postupaju s posebnom pažnjom i u skladu sa svim primjenjivim zakonima RH te internim aktima društva, osiguravajući punu zaštitu istih".

Iz Hanfe su danas potvrdili da je Hanfa "podnijela kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba iz društava INA-Industrija nafte d.d. i MOL-a radi sumnje da su raspolagali povlaštenim informacijama suprotno odredbama Zakona o tržištu kapitala".

Prema informacijama koje je sinoć objavio HRT-a, kaznena prijava podnesena je protiv predsjednika uprave Ine Zoltana Aldotta i predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija.

To je druga kaznena prijava Hanfe protiv čelnih ljudi mađarskog MOL-a. Naime, prvu kaznenu prijavu protiv mađarske kompanije i odgovornih osoba u MOL-u ta agencija je podnijela u svibnju zbog osnovane sumnje na kazneno djelo manipulacije tržištem te prijevare u gospodarskom poslovanju.

Hanfa je trgovanje dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi obustavila još 28. travnja i nije poznato kada će ponovno biti omogućeno trgovanje dionicama Ine, a prema najavama nekih medija to bi moglo biti uskoro.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙