FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pankretić prvi na listi HSS-a u VII. izbornoj jedinici

Autor: mbuj
ZAGREB, 25. listopada 2011. (Hina) - Prvi na listi Hrvatske seljačke stranke u VII. izbornoj jedinici bit će Božidar Pankretić, drugi Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora, treća Marina Kolaković, zamjenica gradonačelnika Karlovca, a četvrti Nenad Matić, glavni tajnik HSS-a, objavio je danas HSS.

Potpredsjednik HSS-a i koordinator za VII. izbornu jedinicu Božidar Pankretić rekao je na konferenciji za novinare kako su prvi objavili listu kandidata jer žele vrlo jasno predstaviti sve te ljude i ne žele se kao neki drugi "skrivati ni iza koga".

Dodao je kako je razlog tomu što na listi imaju vrlo prepoznatljive ljude na lokalnoj razini. Istaknuo je da je njihova snaga u VII. izbornoj jedinici (koja obuhvaća dio Zagrebačke županije, cijelu Karlovačku i dio Primorsko-goranske) broj članova koji se udvostručio u odnosu prema broju koji su imali prije četiri godine. "Ovoga trenutka u toj izbornoj jedinici imamo više od 5000 članova, a 2007. ih je bilo 2800", rekao je.

Istaknuo je da se sada žele predstaviti cjelokupnome biračkom tijelu i da "neće pričati o visokoj politici ili demagogijama, nego žele biti vrlo konkretni - što je u pojedinoj općini i gradu napravljeno zaslugom pojedinaca HSS-ovaca - gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika, zamjenika župana, načelnika".

Predsjednik zagrebačke Županijske organizacije HSS-a i zagrebački župan Stjepan Kožić istaknuo je da je to jedna od najbrojnijih županijskih organizacija HSS-a u Hrvatskoj sa 6139 članova te da se iz godine u godinu povećavao broj članova. Podsjetio je da je neprekidno 11. godinu župan Zagrebačke županije i da su kroz to znatno pridonjeli razvoju županije, a posebno manjih sredina, gdje su kroz razvoj infrastrukture i drugih sadržaja uspjeli poboljšati kvalitetu života. Rekao je kako se nada da će na parlamentarnim izborima i taj dio koji se odrađivao na lokalnoj i regionalnoj razini biti prepoznat i da će HSS i dalje biti politička snaga koja će kroz svoje zastupnike u Saboru i ostale dužnosnike pripomoći kvalitetnijem životu u Hrvatskoj.

Na današnjoj konferenciji za novinare objavljeno je da je načelnik žumberačke općine Zdenko Šiljak novi član HSS-a, a člansku iskaznicu mu je uručio potpredsjednik HSS-a Pankretić.

"Vrlo sam zadovoljan i sretan što sam postao član široke obitelji HSS-a", izjavio je Šiljak, dodajući kako ga je da postane član HSS-a najviše potaknulo to što je stranka od kada je na političkoj sceni" uvijek imala i motiva i interesa da razvija ruralni prostor". Rekao je da dolazi iz velike općine s malim brojem stanovnika te da je HSS desetak posljednjih godina, na svim dužnostima na kojima su bili njegovi čelnici, imao sluha za sve probleme.

Pankretić je rekao da se HSS može podičiti time što je Zdenko Šiljak njihov 62. načelnik koji je član HSS-a, što je, kada se pogleda ukupni broj načelnika u Hrvatskoj, gotovo 15 posto.

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙